Sunday, 18 November 2012

Minat Aizat!


Ak xtau la awat ak bole nk hupdate cite sal Aizat neh...(neh dah kekeringan Idea da la kott..)..

Aku mmg peminat no satu Aizat klu hmpa suma nak tau....xmo tau pon wat2 tau jela..da terbace kan....hee...peace!..ak suka kt dia neh sbb dia ada kompiden lebih!wlaupon Aizat yg dlunye seorang yg gemok errrrrr berisi lbey sesuai kot,tp die xmudah give up ngn sume bnde...and finally die da ramping (agak2 sesuai ke dgn laki,bedall je la) ngn hasil usaha kuat dan sokongan family,fans and kengkawan die..tetibe ak kagum ngn die...

SEBELUM


SELEPAS



"Semua benda yang kita inginkan haruslah disertakan dengan usaha kalau tidak pasti tidak dapat apa yang kita nak. Macam saya bersenam, kurangkan makan. Selain untuk kesihatan bila saya kurus, itu satu perkara yang bagus sebab itu saya ingin kekalkan,"ujar Aizat.

Sumber : http://anizyn.blogspot.com/2010/02/gambar-aizat-dulu-dan-sekarang.html#ixzz2CaR1cDxW


Haaaaa sbb tuh la ak kagummm sgt ngn dia neh!!suara pon sdap...nyanyi lgu mesti feel punyerr....ingt lg tym AF dlu die nynyi lagu Anuar Zain- Perpisahan..pergghhhhhh feeling gler ak tym tuh....tym die da kuruih neh lgu yg best die kasik feel n tgkap leleh lagu Pergi..menang juare lagu kotttt..caya lah Aizat!!!

So bg peminat2 Aizat kt lua sana,bolehlah jdikkan Aizat neh sbgai sumber inspirasi korg nk kurus kerr..nk berjaye ke...yg penting kene ade SEMANGAT dan USAHA dan jgn MUDAH BERPUTUS ASA selain BERDOA KPD TUHAN...

Klang Bandar Diraja @ Bandar DiGagak??


Musykil aku tgk Klang neh...dalam perjalanan nak gi spital Klang,nmpk byk la mamat2 penembak segala jenis gagak...dalam spital pon ade (bkn dlm wad la,kt luaq taman tuh naa)..xtau la bg yg da bese kt area Klang...aku neh jarang lak aih nk g Klang,skali pegi haaa tuh diaaaaaa da mai da ngn sgala senapang elephant,badak sumbu bgai...

Dahh satu hal...aku neh gerun ckit tgk snapang patah bgai neh,yelaaa mane le tau kot2 salah tembak pluru dtg mai kt aku kaa....(eeeeeiii byk pikiaq bkn2 la ak neh,dorg neh penembak terlatih..kotttttt..)..harap2 camtuh laaa..

Ok kite cite sal gagak,Klang neh mmg byk gler gagak ak nmpk...nampak..nampak....agak2 bilangan populasi gagak kt Klang neh lg rmai ke dr puak2 mnusia yg tinggal kt Klang tuh???..dgaQ cite la,ak xtau la btoi ke dak..Asal usul Gagak kt Klang neh dah dbawak masuk oleh seorang peladang Inggeris, Edward Valentine John Carey..wahhhh da mcm Edward Scissor Hand (ak minatt gilaa layan cita neh)..Seterusnya, beliau neh bwk gagak sbb nk jage tanaman kopi beliau..da tuh dgaq cita, xbekesan laa bwk gagak msuk..pulakkkk dahh...makin membiak lg adelaaaa...dan tercetusnya name Pulau Carey sempena name beliau neh...

**************************************************************************************************

Sumber:
Shaiful Bahri Md. Radzi, Hanapi Dollah, Salehah Ishak, Mohamad Radzi Abd. Razak dan Mohamad Fadzali Jaafar."Pengaruh Melayu dalam Pantun Mah Meri"
. Jurnal Melayu: 1(2004).

**************************************************************************************************



Maka sang sang pemburu gagak yg lagi tough dan macho akan dikenakan byrn RM2 - RM3 bg seekor gagak....wahhhh masyukkkkk...untungg ak neh xpndai menembak gagak,klu tak ak pon nk join...huuuu

Gagak neh mmg suke kt tmpat2 yg kotor..bkn ler ak nk ckp Klang kotor ke hape,tp kite sbgai manusia yg idup di alam fana neh haruslah menjage kebersihan demi kesihatan sejagat..sesuailah dgn cogan kata "CINTAILAH ALAM SEKITAR"



Sunday, 15 July 2012

Bukankah Aku??





Hancur hatiku hatiku ini
Meskipun tiada pun yang tahu
Aku berdoa aku kan cuba
Meskiku tak lagi percaya

Namun ku masih tetap mencuba
Hampa hati yang ada di langkah kaki
Namun tetap ku menanti

Bukankah aku yang kau mengatakan cinta??
Bukan diriku yang kau janjikan semua??
Luluh hatiku menantikanmu
Menantikan jawabmu ohh

Meskipun engkau bukan seperti yang dulu
Namun ku tetap disini menantikanmu
Sampai hatimu tinggalkan aku
Namun cintaku tetap hanya untukmu

Bukankah aku yang kau mengatakan cinta??
Bukan diriku yang kau janjikan semua??
Luluh hatiku menantikanmu
Menantikan jawabmu ohh


Meskipun engkau bukan seperti yang dulu
Namun ku tetap disini menantikanmu
Sampai hatimu tinggalkan aku
Namun cintaku tetap hanya untukmu



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright© All Rights Reserved belognyssa.blogspot.com